perjantai 2. toukokuuta 2014

Rally-tokokisoissa 1.5. Kalajoella

Niinhän sitä piti sitten ilmoittaa molemmat koirat Kalajoelle rally-tokokisoihin heti kun laji virallistui. Vähän oli silleen jännä mennä kisaamaan, kun vaikka olin sääntöjä lueskellut useamman kerran, niin silti en ollut ihan varma kaikesta... Enkä ollut koskaan nähnyt livenä yhtään rally-tokosuoritusta. Ajattelin kuitenkin, että kokeillaan, meni sitten syteen tai saveen...

Ensimmäisenä suoritusvuorossa oli (onneksi) Onni. Onnin kanssa on vaan niin ihana kisata <3 Lisäsin tuonne videoon kommentit mistä meidän pistevähennykset tulivat, mutta en tiedä onnistuinko tallentamaan ja julkaisemaan kommentoidun version... Huomasin kyllä jo Onnin suorituksen aikana, että en ihan täysin tiennyt mitä pitäisi/kannattaisi aina tehdä... Tämän johdosta nollattiin tai siis saatiin -10 pistettä kahdesta kyltistä, kun en tajunnut uusia. Lisäksi saatiin muutama muu pistevähennys pujotteluosuudelta ja saksalaisesta täyskäännöksestä. Onnille siis yhteensä 76 pistettä.



Seuraavana oli vuorossa sitten Tony, jonka kanssa olikin sitten "hauskempaa". Kuului sellaista jännää puhinaa koko ajan, videolta ymmärtää, mistä se johtuu;) Tonyn kanssa tajusin jopa uusia yhden kyltin, hyvä minä! Kunpa olisin tajunnut uusia toisenkin... Tonyn iloisista loikista tuomari vähensi vielä yhteisvaikutelmasta neljä pistettä (vain!). Yhteensä siis 82 pistettä.



Kisoissa oli yhteensä 48 alokasluokan koiraa, joten päivästä tuli hiukan pitkä. Tuomari oli tosi mukava ja tunnelma kisapaikalla rento. Sää olisi saanut vaan olla hivenen lämpimämpi... Jännitettävää piisasi, koska kaikki tulokset julkaistiin kerralla luokan päätteeksi. Isoin huokaus tuli sen jälkeen, kun ei-tuloksen saaneiden kirjat jaettiin ensin eikä meidän kirjaa ollut siinä joukossa. Loput jaettiin sen jälkeen satunnaisessa järjestyksessä paitsi viisi viimeistä. Hiukan alkoi jo jännittämään, kun meidän kirjoja ei kuulunut ja näkynyt... Ja kyllähän sillekin löytyi syy! Tuomari nimittäin saa jakaa jokaisessa luokassa yhden tuomarinpalkinnon ja Onni sai sen!! VAU! Perustelut olivat "hyvä kontakti, ilo katsella. Koira todella keskittynyt ja taitava". Onnin häntä oli kuulemma heilunut iloisesti koko suorituksen ajan.

Tässä vielä ratapiirros:

Seuraaviin kisoihin ollaan kyllä menossa, mutta nyt ohjaaja lupaa opetella, että mitä pitää missäkin tapauksessa tehdä :)

2 kommenttia:

  1. Hihi, ihanaa tekemisen riemua :D. Kyllä meidänkin täytyy :P

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllähän siinä varsinkin Tonyn suorituksessa oli sellaista aitoa tekemisen riemua :D Että arvaat miksi aloitettiin Tonyn kanssa tämä laji ;)

    VastaaPoista